E-vent Entertainment - Workshops & Evenementen

Workshop Rap & Graffiti Make-a-Wish Nederland

Terug

24 november 2012De wensdag van Franklin

De allerliefste wens van Franklin: Een ontmoeting met zijn idool Gerard Joling
Op woensdag 24 november is het dan zover: Marleen en Thérèse van Make-A-Wish halen het wensgezin op met een Hummerlimousine. De reis gaat naar De Rapfabriek in Breda.

workshop graffiti workshop rappen

We beginnen daar met het eten van een lekkere “Franklin op volle toeren taart”. Daarna gaat Franklin aan de slag. Behalve van de muziek van Gerard Joling houdt hij verrassend genoeg ook erg van rappen. Hij maakt daarom met een beetje hulp van Mo een rap van een liedje van Gerard Joling. Deze cover-rap wordt ingezongen en op een cd gezet.

 

Ondertussen zit de rest van de familie niet stil. Zij maken ieder een prachtig graffiti-kunstwerk. Papa is helemaal in zijn element en helpt alle gezinsleden met tekenen en spuiten.

Het gezin gaat helemaal op in deze leuke gezamenlijke activiteit en de resultaten mogen er dan ook zijn.

Graffiti workshop

 

Vlak voor vertrek krijgt Franklin een stoere koptelefoon zodat hij thuis nog kan genieten van zijn eigen muziek en een graffiti-kunstwerk voor op zijn kamer.

 

Op weg naar Aalsmeer krijgt iedereen een lunchpakketje met allemaal lekkers. We gaan dwars door Rotterdam waar ‘onze’ Hummerlimo  regelmatig nagestaard en gefotografeerd wordt tot grote pret van de kinderen.


We rijden door naar Het Westeinder Paviljoen in Aalsmeer waar we getrakteerd worden opFranklin’s lievelingslekkernij: gefrituurde minisnacks. Franklin krijgt in de gaten dat er iets gaat gebeuren, van de spanning vergeet hij bijna van de minisnacks te eten.

Even later staat hij oog in oog met zijn idool Gerard Joling! Franklin is er een beetje verlegen van maar gelukkig helpen zusje Samantha en broer Glenn met het stellen van vragen en al snel wordt er hard gelachen om alle uitspraken die Gerard op tv heeft gedaan.

 

Natuurlijk is Gerard erg benieuwd naar de rap die Franklin heeft gemaakt. De cd wordt opgezet en Franklin glimt van trots.

Er worden nog de nodige foto’s gemaakt en dan nemen we afscheid van Gerard.

 

Halverwege de terugreis worden we warm ontvangen bij Buffetrestaurant De Schans in Geffen. Daar staat een tafel voor ons klaar met ‘Franklin op volle toeren’ placemats.

 

Bij thuiskomst wacht nog een verrassing; beste vrienden Patrick en Devon staan hem op te wachten! We laten ouders, broers en zusje thuis en de jongens stappen in de Hummerlimo. Onderweg krijgt Franklin Eminem-kleding uit Amerika. Hij trekt meteen zijn overhemd uit en trekt het shirt en vest van zijn geliefde rapper Eminem aan. Ook de muts gaat meteen op.

Op slag verandert de stille, rustige jongen in een vrolijke, stoere puber!

Hij zingt en heeft lol met zijn vrienden in de limo.

Ze gaan met z’n drieën een uurtje helemaal los in Speelhal Copacabana in Valkenburg.

Een potje tafelvoetbal, autorace, airhockey en diverse kansspelautomaten…. De jongens genieten en willen nog lang niet naar huis.

Maar helaas, hiermee is toch een einde gekomen aan de ‘Frankin op volle toeren’ dag!


Dit alles kon niet tot stand komen zonder de hulp van alle mensen die belangeloos hebben meegewerkt aan deze prachtige dag en daar zijnFranklin, zijn familie en Make-A-Wish® Nederland  u dan ook zeer dankbaar voor. U heeft ervoor gezorgd dat Franklin een onvergetelijke dag heeft gehad en dat hij even onbezorgd kon genieten.