E-vent Entertainment - Workshops & Evenementen

Workshopdag Sgrevendreefcollege Den Haag | Rap, Streetdance & Theatersportworkshops

Terug

Workshopdag sgravendreefcollege ckv klas 3

Tijdens de workshop rap werd er met de hele groep een rap opgenomen. Voordat dit mogelijk was moest er eerst een onderwerp bedacht worden waarover gerapt ging worden. Het onderwerp chillen werd veel gekozen. Hierna werd er een beat (de muziek) uitgekozen waarop de tekst geschreven moest worden en waar later overheen gerapt zou worden.


Toen dit gebeurd was, kon het rappen beginnen. Nadat het refrein van de rap klassikaal bedacht was, gingen de leerlingen in groepjes uiteen om zelf een stukje te schrijven. Toen ieder groepje een stukje rap had bedacht, werd dit opgenomen.
 
Daarnaast was er ook een workshop streetdance. Tijdens deze workshop werd er met de hele klas een dans gemaakt. Voordat de leerlingen hieraan konden beginnen, moesten eerst de spieren opgewarmd worden tijdens een korte warming up. Er werden verschillende stukjes dans aangeleerd die later achter elkaar werden gezet zodat er een vette dans ontstond. Er was een gezamenlijk stuk voor de gehele groep, er waren stukken voor maar een deel van de groep en aan het einde was er ook nog een stukje waar je met een groepje van drie of vier personen zelf invulling aan mocht geven. Bij alle groepen was het eindresultaat zeker de moeite waard!
 
Ook was er een workshop theater sport of ook wel improvisatietheater genoemd. Via wat warming up oefeningen werd langzaam kennis gemaakt met het improviseren. Daarbij gaat het juist om de spanning van het improviseren op te zoeken, waarbij van alles kan gebeuren: niet denken maar gewoon doen en fouten maken mag!
Na de warming up begon het echte improviseren via vaststaande spelvormen als de emotionele roetsjbaan en de doventolk, wat veel hilarische momenten heeft opgeleverd.
 
Het was een zeer geslaagde workshopdag!! 
   
CKV Coördinator
 
Workshop Streetdance Den HaagWorkshop Streetdance Den Haag
Workshop Streetdance Den HaagWorkshop Rap Den Haag
Workshop Rap Den HaagWorkshop Rap Den Haag
Workshop Theatersport Den HaagWorkshop Theatersport Den Haag
Workshop Theatersport Den HaagWorkshop Streetdance Den Haag