E-vent Entertainment - Workshops & Evenementen

Rapworkshops Project NEC: "Wij staan voor de wijk"

Terug

Als eerste school van dit jaar heeft Kandinsky College Hatertseweg het project 'Gelijkspel' afgesloten. In het Goffertstadion werd onder begeleiding van de rapfabriek een rap gemaakt over cultuur en verschillen in de samenleving. Dit is de laatste les van 5, die Wij staan voor de Wijk aanbiedt aan middelbare scholen.


 

Gelijkspel is het vervolg op ‘N.E.C. tegen Racisme’ en is geactualiseerd door Wij staan voor de Wijk, in samenwerking met COS Gelderland en ieder1gelijk. Samen hebben zij een lespakket van 5 lessen ontwikkeld waarbij naast de gastles van de N.E.C. spelers, ook gebedshuizen worden bezocht, ieder1gelijk een discussie verzorgd en de klassen van de school tot slot een rap maken om hun mening te uiten. Per school zal er een winnende klas gekozen worden. De winnende klassen zullen aan het einde van het jaar strijden om de beste rap, waarbij de winnaar een professionele clip zal opnemen in het stadion, samen met enkele N.E.C. spelers.

Naast de St Jorisschool zullen later in het jaar ook het Montessoricollege Bergendalseweg, Montessoricollege Vlierestraat en Canisius College aan het project deelnemen. Eerder sloot Kandinsky College Hatertseweg het project al af.

Stichting Wij staan voor de Wijk is een initiatief van Talis, N.E.C. Menzis, Breng, Dar, ROC Nijmegen en Gemeente Nijmegen en heeft als doel de leefbaarheid in Nijmegen en omstreken te vergroten. De voetballers van N.E.C. worden daarbij gebruikt als rolmodel.