E-vent Entertainment - Workshops & Evenementen

Bewoners Parktoren-Pharos Den Haag aan de Graffiti

Terug

Nee schrikt u niet het gebouw wordt niet beschilderd maar


,bij het schrijven van een aantal columns over kleurRIJK Den Haag voor de website kwam ook Graffiti aan de orde.

Nu is er Graffiti en Graffiti. In het wilde weg overal maar wat op kladderen , ondanks hoe fraai soms ook, wordt al snel afgekeurd en als lelijk bevonden. Maar tegenwoordig praat men ook van legale Graffiti (plekken.  Enkele voorbeelden zijn de skatebaan in het Zuiderpark en de elektriciteitshuisjes in de vruchtenbuurt. Ook enkele bekende kunstenaars waagden zich er aan o.a. Herman Brood. Er kwamen bedrijfjes die zich toelegden op verfraaiing van de rolluik van een winkel en zelfs de gemeente gebruikt de kunst, want nu hebben we het over Graffiti-KUNST, voor blinde muren van gebouwen om de wijken op te vrolijken. Ook om chaos te voorkomen, er bestaat namelijk een code “Je blijft van andermans werk af! ”

Bij de bewoners van de Pharosflat lag het net weer even anders. Tijdens de zoektocht op het net stuitten zij op Graffiti workshops en daar zijn zij op ingesprongen. Voorzichtig werd er gepeild of men er voor voelde en jawel hoor binnen enkele dagen waren er genoeg, toen al zeer enthousiaste, belangstellenden. De workshop was een feit. Onlangs is deze bijzondere workshop gehouden, verzorgd door de Graffitifabriek. Twee zeer bezielde medewerkers hebben het voor elkaar gekregen elke deelnemer, allen rond de 40 en ouder, een werkstuk te laten maken waar men trots op kan zijn. Dit na de nodige uitleg vooraf en soms zinvolle hulp. De foto  spreekt voor zich.

Workshop Graffiti Den Haag

Een van de conclusies is dat deze volwassenen een heel andere, positievere,  kijk hebben gekregen  op wat voorheen nogal makkelijk in een bepaald hoekje werd gestopt. De dag wordt afgesloten met de beoordeling van elkaars werk onder het genot van een hap en een drankje. Absoluut een aan te bevelen topevenement. Meer weten? Google gewoon Graffiti of ga direct naar http://graffiti-fabriek.nl

Rijk Storm